30 agosto, 2007

Ganhar por 1-0 já chegou ou como de repente passei a entender o Dinamarquês.

Kun den forløsende scoring manglede, da FC København blev bremset på tærsklen til Champions League af et anderledes effektivt Benficahold.
Med 1-0 vandt portugiserne også den anden kamp og vinder dermed 3-1 sammenlagt, hvilket sender FC København over i en trøsteturnering i skikkelse af UEFA Cuppen.
Fremragende første halvleg
Brændte chancer, et stolpeskud og et straffespark, der fejlagtigt ikke blev dømt, var den modgang, som FC København måtte kæmpe sig gennem i en ellers fremragende første halvleg. Benfica var anderledes effektiv og førte således 1-0 på det mål Konstantinos Katsouranis efter 17 minutter pumpede op i nettaget, efter portugiserne havde sendt en frispark frem i FCK's straffesparksfelt.
To gange Gravgaard på stregen
Forinden havde FCK haft de første tre-fire afslutninger. De mest nærgående var to hovedstød fra Michael Gravgaard som begge blev sparket væk på mållinien, men det var for ingenting at regne mod de chancer, der blev produceret i den kommende halve time.
Niclas Jensen sparkede et frispark fra 17 meter direkte på roden af den ene stolpe, Atiba Hutchinson fik i fri position ikke ramt et indlæg fra Niclas Jensen og den allerstørste chance misbrugte Markus Allbäck, da han i fri position midt for mål headede forbi mål.
Snydt for straffespark
Og midt i det hele blev FCK snydt for et straffespark, da Morten Nordstrand med en af sine mange effektive detaljer spillede Allbäck fri i straffesparksfeltet, hvor svenskeren både blev trukket i trøjen og blev fældet bagfra, uden at den hollandske dommer Eric Braamhaar reagerede.
Efter pausen formåede FCK ikke at læge samme tryk på modstanderne, og den første store chance efter et kvarter tilfaldt indskiftede Nuno Assis, der helt fri fra kort afstand headede bolden lige ind i næverne på Jesper Christiansen.
Færre chancer i anden halvleg
Derefter stod der FCK på resten af kampen, men uden at chancerne blev lige så store som inden pausen.
Indskiftede Libor Sionko havde et par afslutninger snert forbi stolpen, men det blev lige-ved-og-næsten for FC København på en aften, da effektiviteten blev udslagsgivende og taberne blev klappet fra banen.